Nieuw Nieuw

 

Beste Gasten dit jaar 2019 zijn wij gestart  met een nieuwe activiteit in de Foodhall in Arnhem.
Hierdoor is het restaurant op maandag, dinsdag en woensdag gesloten.
Op alle andere dagen zijn wij normaal geopend.

Jade Cao

 

 

Beste gasten

Wij hebben ons menu geheel vernieuwd.

Nu ook met speciale vegetarische gerechten. 

Eet smakelijk 美味的食物

Jade Cao

 

 Wij hebben een speciale actie voor u!

Onbeperkt dineren vanaf   € 25.00 p.p.vanaf 4 personen

(vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, vlees en wild)

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Chinese kok? Dat was het laatste wat ik wilde worden.

Aldus de titel van het interview dat Ping Cao aan de Gelderlander heeft gegeven. Het artikel gaat verder.

Als kind zeefde ze stukjes vet uit het riool bij de leerlooierij. "Daar bakten we de bami in." Nu staat Ping Cao, als een van de weinige vrouwelijke Chinese koks, aan het roer van Si-Chuan in Velp.

Ping in de keuken

 

Rijst? Dat was luxe voor Ping Cao in haar kinderjaren in China. "We haalden schillen bij mensen op, dat was ons eten." Uren stand ze in het rioolwater met een zeefje om brokjes vet te vangen die bij het leerlooien van huiden kwamen. "Met het dierlijke vet werd ons eten op smaak gebracht." Ossenhaas, lamskoteletten en eendenborsten gaan er in de Chinese keuken van haar restaurant in grote volume's doorheen. Koken met sterke kruiden en veel rundvlees is kenmerkend voor de authentieke keuken uit Sichuan de geboortestreek van Ping Cao.

Een meisje met dromen.

Ping is niet haar echte naam, ze heet Jade Cao. Zij moest naar het buitenland om geld te verdienen en daarmee verwierf zij ook haar bijnaam. "Ik mocht naar de VS, Japan of Nederland." Een poster van de Keukenhof met tulpen en klederdracht gaf de doorslag. Met 20 jaar jaar was ze hier alleen, werkte en studeerde psychologie. "Ik had net als alle jonge meidjes toekomst dromen." Maar al haar dromen vielen weg toen haar vader op 49 jarige leeftijd overleed. Ik kon dromen wat ik wilde, maar in een land dat geen sociale voorzieningen heeft, moest ik als gezinsoudste geld verdienen voor mijn moeder en broertjes en zusje. Ik stopte met mijn studie en begon dit restaurant. Nooit had ik gedacht dat ook ik in de horeca zou gaan werken. Zoveel Chinesen doen dat. Waarom? Omdat het makkelijk is. Nederland houd van Chinees eten.

Babi Pangang

Ik was vast besloten geen babi pangang meer op de kaart te zetten, Ik wilde alleen nog maar authentieke Chinees gerechtChinese gerechten serveren. Multikruidige Sichuan gerechten, zoals ik die zelf vanaf baby had gegeten en later gemaakt. Later heb ik gehoord dat babi pangang helemaal geen Chinees gerecht is maar uit Indonesië stamt en aangepast is door mijn landgenoten aan de Nederlandse markt.

Gerecht in de wok Restaurant Si-Chuan

 

Tekst en foto's ontleent uit het interview in de Gelderlander van 11 noverber 2016 en de colums van Ping op deze website.

 

Bezoekers op de site

Vandaag 3

Gisteren 66

Deze week 523

Deze maand 640

Totaal 81164

Currently are 7 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Verhalen van Jade


Het feest gaat niet door

Dennis speelt tennis

Het eerste verjaardagsfeest

Het keuken orkest

Nieuwe artikelen

Het jaar van het zwijn

 Zout in China

Si-Chuan in het nieuws

Ping Cao in Munchis
Deze Chinese vrouw maakt korte metten met
bazige koks en oubollige afhaalchinees

Si-Chuan in Over de Tong

 Chinese Kok?
Dat was het laatste dat ik wilde worden.